Værstasjoner i Larvik, Stavern, Helgeroa, Kjose og på Brannstasjon. Webkamera fra Larvik. Historiske filmer og bilder

VærstasjonerWebkameraFilmer og bilder

Larvik torg nå
Go to content
Om nettsiden selarvik.no  


Nettsidene har informasjon fra mine værstasjoner på Fredenshavn, i Stavern, i Helgeroa, i Kjose og på Brannstasjonen i Larvik. Dere vil finne ferske bilder fra webkamera som jeg har satt opp, blant annet på Torget, Sanden, Stavernsodden fyr, Svenner fyr, Golfbanen, Larvik havn, Omsland i Kjose pluss mange bilder fra Felleskjøpet og Fredenshavn.

Nettsidene har også en del historiske filmer og bilder fra Larvik. Noen av filmene er funnet i kjelleren på Munken kino for flere år siden. Filmene ble da overført til video for privat bruk. Jeg har senere digitalisert filmene og fått tillatelse av de ansvarlige i Larvik kommune til å legge filmene ut på nettet. Dermed får alle mulighet til å se disse unike filmene.

Flere av filmene har jeg selv filmet med 8mm smalfilm og video. Filmene som ikke er mine egne har jeg digitalisert og fått tillatelse av eierne til å offentliggjøre på nettet.

Sidene vil bli oppdatert med nye og gamle filmer, bilder og andre ting jeg kommer over som jeg tror er av interesse for alle fra Larvik og omegn.

Nettsidene er opprettet og blir driftet på hobbybasis av meg selv (Oddvar Engstrøm). Jeg har også, som dere kan se, vært heldig med å få noen sponsorer. Det kommer godt med slik at utgiftene ikke blir for store.

Værstasjonene som jeg bruker er en Davis Vantage Pro2 Plus trådløs, std. sensorer + UV, solenergi og fordampning. Det er også funksjoner som måling av UV-stråler og soltimer. Temperaturmåleren har en vifte for å få god ventilasjon når sola er oppe. Temperatur i sjøen blir målt med giveren plassert på ca: 0,5 meter dyp ved lavvann, og signalene blir sendt til værstasjonen ved hjelp av en repeter. Mine webkamera er av forskjellige typer, Vivotek, D-link, I-view og Axis.

Jeg har for øyeblikket 5 værstasjoner i drift nå, alle 5 stasjonene er av typen "Davis Vantage Pro2, trådløs". Det jeg vil kalle hovedstasjonen er den som jeg har hjemme på Fredenshavn. De andre er plassert henholdsvis i Stavern, på Brannstasjonen i Larvik, i Helgeroa (i samarbeid med Fred Anker Vettran) og i Kjose (på Omsland i samarbeid med modellflyklubben). Stasjonen i Stavern og i Kjose har ikke måling av UV og solenergi.

Mvh. Oddvar

Davis Vantage Pro2, trådløs
Back to content